Back Estàs aquí:Home Informació Política El pacte CUP-Movem-ERC fa Antoni Ventura alcalde de Sant Martí Sarroca

El pacte CUP-Movem-ERC fa Antoni Ventura alcalde de Sant Martí Sarroca

PLE20150613 7643

 

Antoni Ventura, cap de llista d'Alternativa Martinenca-CUP, és el nou alcalde de Sant Martí Sarroca mercès al pacte de govern subscrit per AM-CUP, Movem Sant Martí i Esquerra Republicana. Les tres formacions d'esquerres desbanquen d'aquesta manera Ramon Carbó i CiU del govern municipal en l'acte de presa de possessió a l'Ajuntament el 13 de juny.


Després de la seva elecció com a nou alcalde, amb els vots dels sis regidors de les tres formacions d'esquerres, Antoni Ventura va demanar als veïns del municipi de Sant Martï un "marge" de temps i "paciència" per a la nova etapa que s'acaba d'encetar. Ventura ha reconegut que el canvi de signe polític de l'Ajuntament pot generar "por" i "alerta", una reacció que va qualificar de "normal". No obstant, va assegurar que les tres formacions volen "un poble per a tothom, per qui ens ha votat i per qui no ens ha votat", i va assegurar que a partir d'ara "les portes estan obertes". Alhora, va assegurar que assumia l'alcaldia amb la "seriosotat" i l'exigència que el càrrec requereix.

Ventura i els portaveus de les formacions que integren l'equip de govern, Pere Cano (Movem) i Joan Lluís Climenet (ERC), van coincidir a agrair d'una banda la disposició dels seus socis a l'acord i van assegurar que la nova etapa representarà un canvi de dinàmica i d'actitud de l'Ajuntament també van agrair als integrants del grup de govern de CiU que ara estaran a l'oposició la seva dedicació a l'acció de govern.

"Pacte de perdedors, de ressentits i de fracassats" 

Ramon Carbó, per la seva banda, va denunciar que la composició del nou govern municipal és fruit "d'un pacte contra natura" i "ignominiós", amb l'única finalitat de desallotjar CiU del govern municipal. Carbó va atacar durament els socis del nou govern, que va qualificar de "pacte de perdedors, de ressentits i de fracassats", paraules que van ser rebudes amb remors de desaprovació per part del públic que omplia el saló de sessions de l'Ajuntament. El cap de llista de CiU va afegir que el seu grup vetllarà pel municipi i va tancar les seves paraules agraint als martinencs el seu suport a 16 anys al govern del municipi, 12 dels quals com alcalde i 8 amb majoria absoluta. No va voler acabar sense afirmar que ja havia decidit "fos quin fos el resultat [de les eleccions] "anar-me acomiadant" en un espai de temps de la política local i "en els propers mesos fer un traspàs de funcions i retirar-me". Un cop acabada la intervenció de Carbó, que va ser el primer a fer ús de la paraula, tots els integrants del grup municipal de CiU van abandonar el saló de plens sense esperar a què s'acabés la sessió.