Back Estàs aquí:Home Informació Política Quefers de la Casa del Poble Romanos marxa del govern i desferma una crisi a l'Ajuntament

Romanos marxa del govern i desferma una crisi a l'Ajuntament

MANEL ROMANOS 7622

 

El dimarts 19 d'abril es van materialitzar les primeres conseqüències de la crisi que afecta el govern municipal des de fa mesos. Els grups del govern feien un comunicat per anunciar que Manel Romanos, regidor d'Esquerra Republicana, havia presentat la seva renúncia com a responsable de Medi Ambient, Esports, Serveis i Governació i que l'alcalde i la resta de l'equip de govern municipal li acceptaven la renúncia. Manel Romanos, per la seva banda, ha declarat que el conflicte “ja fa mesos que dura” i precisa que encara no ha decidit si plega con a regidor o bé si continua. Esquerra Republicana ja li ha demanat que compleixi el codi ètic del partit i permeti que pugui ser substituït per un altre candidat de la llista.
De moment, la situació actual deixa en minoria el govern d'esquerres de Sant Martí i compromet molt seriosament la seva tasca d'ara endavant. En el consistori martinenc és molt difícil governar per part d'un executiu tripartit amb cinc regidors, davant els també cinc regidors del grup de CiU. Si Romanos no plega de l'Ajuntament, pot crear una situació molt inestable.

Manel Romanos: “Ja veurem si torno l'acta o no; en principi, continuo”
Tan bon puntva tenir coneixement del comunicat de l'equip de govern municipal, El Martinet es va posar en contacte amb Manel Romanos. Segons l'encara regidor d'ERC, el conflicte dins el govern “ja fa mesos que dura. No és per un tema sol”, afirma, tot i que no amaga que la qüestió de les restriccions posades per l'alcalde a la caça de senglars “ha estat l'enganxada forta”.
Manel Romanos està rotundament en contra de la posició oficial que té l'Ajuntament en el tema de les batudes de senglars. Afirma que la negativa a tancar camins i l'actitud refractària a la cacera “és una decisió de l'alcalde, que no té per què carregar el mort ni als socialistes no a nosaltres (ERC). Jo li vaig demanar a l'alcalde que donés explicacions en un ple, no té per què afectar el fet de ser de l'equip de govern amb què es demani que s'expliquin les coses al ple. Que no facin quedar malament els demés. No ens han de fer responsables d'un tema seu...”
Romanos es queixa que “des del grup d'ERC no se m'ha donat suport” i reconeix que el seu paper a l'Ajuntament ha provocat tensions dins el col·lectiu republicà de Sant Martí: “Dilluns passat (11 d'abril), hi va haver una reunió amb amenaces” fins i tot i que aquesta ja era continuació d'una reunió anterior, en la qual tampoc hi va haver acord.
En aquestes condicions, Manel Romanos declara que no té clar què farà. “Ja veurem si torno l'acta o no. En principi, continuo”, afirma. En qualsevol cas, li agradaria poder acabar una tasca que té pendent: “el tema de camins. Miraré de presentar-ho abans de plegar”, assegura.