Back Estàs aquí:Home Informació Política Quefers de la Casa del Poble L’equip de govern de Sant Martí presenta la proposta de pressupost municipal 2016

L’equip de govern de Sant Martí presenta la proposta de pressupost municipal 2016

reunio pressupost001

 

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va presentar el dijous 10 de desembre les línies mestres del pressupost municipal per a 2016 i també per a tot el mandat en una sessió informativa oberta als ciutadans. L’equip de govern obre ara un període per tal que els ciutadans manifestin opinions i suggeriments a la proposta inicial de pressupost i exposin les seves prioritats entre una dotzena de projectes.


Poques persones van fer acte de presència a la Sala Polivalent, on es va fer la presentació de les propostes de l’Ajuntament. Això va motivar una reflexió de l’alcalde Antoni Ventura sobre la falta de cultura de participació dels ciutadans en els afers públics, més enllà de les cites electorals. Ventura va manifestar el seu desig que l’interès a participar creixi a partir d’actes com el que se celebrava. A més de l’alcalde i de la regidora d’Hisenda, Àngels Rus, també van assistir a l’acte els regidors Pere Cano, Albert Tort i Joan Lluís Climent.
Segons Pere Cano, l’equip de govern distribuirà un formulari amb una dotzena de projectes que té en cartera i demana a les martinenques i martinencs que indiquin quines són les seves prioritats. Aquests projectes són: adequació de les rotondes del municipi, renovació de les cartelleres informatives, wifi en equipaments públics amb dues hores de connexió gratuïta al dia, ampliació del mercat municipal, remodelació del Parc de la Pau, supressió de barreres arquitectòniques, ampliació i aranjament dels passos de vianants, bus escolar, condicionament del Parc del Passeig Esportiu, carril-bici, rehabilitació de la piscina municipal i adequació de la Rambla de Catalunya per a vianants. Els veíns del municipi podran donar la seva opinió tornant l’enquesta presencialment en dependències municipals o bé per via telemàtica.
La regidora d’Hisenda, Àngels Rus, va advertir que no hi havia xifres tancades per a les diverses partides pressupostària, atès que volien tenir en compte les aportacions que puguin fer els ciutadans. Després d’aquest advertiment previ, Rus va emmarcar el projecte de pressupost dintre de “quatre pilars” que són els serveis socials, el medi ambient, la promoció econòmica i el teixit associatiu, àmbits que seran prioritaris per a la gestió municipal en els quatre anys de mandat. La regidora va advertir que, malgrat els ajustos fets a les ordenances fiscals, l’Ajuntament tindrà menys ingressos l’any 2016.
Àngels Rus va anunciar l’impuls a “un canvi de sistema” en la recollida d’escombraries perquè Sant Martí és objecte de sancions “per no fer bé el reciclatge”. El regidor Joan Lluís Climent estima que la proporció de selecció en origen és de 30-70 i que la sanció que s’aplica actualment a l’Ajuntament és d’uns 14€ per tona. El servei d’aigua també mereix una atenció preferent, ja que “la xarxa està portant problemes”, en paraules de la regidora. Una de les actuacions previstes en aquest àmbit és un canvi en el sistema de bombeig als Hostalets.
L’acció social rebrà una atenció especial, ja que es considera “primordial”. Per això, l’equip de govern farà una ampliació del conveni que en àquest àmbit l’Ajuntament ha subscrit amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb més dedicació de la treballadora social, sessions formatives per a cuidadors no professionals o el manteniment del centre obert, amb noves activitats.
L’Ajuntament manté l’aposta pel projecte de museïtzació del Castell i també per la creació d’una biblioteca pública com a espai multidisciplinar i sala d’estudi. Sobre aquest segon projecte, segons Albert Tort, confien en la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat perquè no és possible que la biblioteca de l’institut sigui reconeguda com a biblioteca municipal. Segons Tort, aquest equipament, a més, pot contribuir a potenciar l’àrea de l’Alt Foix i les institucions superiors estan disposades a jugar-hi.
També la Sala Polivalent, que “ha quedat petita”, segons Àngels Rus, i el local d’entitats a l’antiga Cambra Agrària poden ser objecte de millores per encabir l’activitat cultural. En el terreny urbanístic, l’equip de govern va anunciar el propòsit de millorar l’accessibilitat dels carrers que circumden la zona escolar de Sant Martí per incrementar la seguretat viària. A més, un carril-bici que connecti la zona esportiva amb el Sector 3 per Cal Cames, la millora dels carrers de les Cases Noves i d’en Pepet Teixidó, o l’arranjament del Parc de la Pau.