Back Estàs aquí:Home Informació Política Sarau Polític L'OPINIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE SANT MARTÍ

L'OPINIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE SANT MARTÍ

boli

Els grups polítics del municipi comenten l'actualitat municipal. Octubre de 2015.

CiU logo

Seguim perdent qualitat democràtica

El Grup Municipal de CIU de Sant Martí Sarroca, després del Ple celebrat el passat dia 21 de setembre, lamenta una vegada més la pèrdua de qualitat democràtica per part del nou Ajuntament.
   El nostre grup va presentar, en aquest ple, dues propostes les quals varen ser rebutjades: En la primera, sol·licitàvem la congelació de tots els impostos i taxes per al proper any 2016, donat que durant aquest mes d’octubre s’han d’aprovar les ordenances de fiscalitat municipal.
   En la segona, es demanava la creació d’una comissió informativa prèvia a les juntes de govern local. Cal dir que durant aquests últims anys l’oposició ens havia demanat amb insistència la creació d’aquestes comissions i, a més, en el seu acord de Govern, que està penjat a la Web municipal, parlaven de la creació de quatre comissions informatives. No tan sols no les posen, sinó que es neguen a crear-ne una com demanava CIU, incomplint així el seu pacte de govern.
   El Grup Municipal de la CUP, Movem Sant Martí i Esquerra Republicana, presentaren una moció per adherir-nos a la xarxa de municipis acollidors dels refugiats. Nosaltres vàrem abstenir-nos, ja que en la mateixa hi ha un punt de criteri dubtós, on s’ampliava el concepte no solament als refugiats, sinó també a totes les persones que es veuen obligades a abandonar els seus països per motius econòmics. Nosaltres entenem que la màxima no pot ser “papers per tothom”, tal com el Parlament europeu ha aprovat amb data 8/10/2015.
Cal aclarir que sense aquesta moció ja havia estat acceptada a diferents Consells Comarcals i altres estaments.
L’actual Equip de Govern pretén regular i restringir els debats als plens, per la qual cosa posen de manifest l'ínfima predisposició al diàleg i al debat.
Una altra novetat, que han establert, és que els regidors han de demanar hora per poder parlar amb els tècnics de l’Ajuntament, cosa que mai havia passat.
A més, al nostre municipi es dóna el cas que discrepar de l’Equip de Govern és tot un risc: o sigui, poden insultar els regidors sense que el Sr. Alcalde prengui cap mesura al respecte. En tenim un clar exemple: A la sortida de l´últim ple, el portaveu de CIU, és a dir, un càrrec públic, va ser objecte d’un intent d’agressió i fins i tot, amenaçat tot i la presència del Sr. Alcalde i el vigilant municipal.
   Val a dir que tant els insults abans referenciats, com l’intent d’agressió van ser protagonitzats per membres sobradament coneguts com a integrants de la CUP, i el Sr. Alcalde, membre també del mateix partit, no ha pres cap mesura per evitar aquests fets ni per tractar adequadament aquests actes.
Queda clar, que és un tracte de favor a la gent del seu partit.
   Finalment, esmentar que el passat dimarts, 13 d’octubre, es va convocar tots els Ajuntaments, a un acte de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Hem de lamentar profundament la poca assistència de ciutadans, degut a la poca difusió de l’acte per part de l’Equip de Govern i, constatar, així mateix, la poca presència d’aquest Equip de Govern, ja que solament hi foren presents l’Alcalde i dos Regidors,
   L’Equip Local de Convergència i Unió sí que hi estava representat amb tots els seus components i acompanyats per persones i simpatitzants del partit, formant majoria.

CUP logo

AM-CUP
No volem el president de les retallades, de la corrupció, del cas Esther Quintana...

La CUP no farà president Artur Mas, la CUP fia el futur del país al seu contingut i no a una persona, no hem variat la posició que hem tingut abans, durant i després de la campanya. Cal deixar molt clar que per arribar a acords amb la candidatura unitària de CDC i ERC cal passar per la ruptura democràtica, per l'aprovació d'un pla de xoc anti-retallades i l'obertura immediata d'un procés constituent al Parlament. A la CUP no volem ni càrrecs ni privilegis i volem reivindicar l'oportunitat que suposa deixar enrere les retallades i la corrupció i començar a construir una societat millor. A la CUP estem determinats a dur a bon port aquest procés cap a la construcció d'una República Catalana. El Parlament haurà d'esdevenir una assemblea constituent al marge de la legalitat espanyola, i la participació ciutadana i la sobirania popular com a condicions necessàries per dur a terme el procés de construcció de la nova República.
Al municipi, la nostra assemblea local de la CUP valora positivament els 258 vots obtinguts el passat 27-S, que sumant els vots de la candidatura de Junts pel Si, les dues formacions independentistes, hem obtingut la majoria de vots al municipi (1.302 vots amb la suma de Junts pel Sí 1.044 + CUP-CC 258). Molt enrere han quedat les forces unionistes (PP + PSC + C's + Unió), aquests últims (Unió), després de desvincular-se de la coalició amb CDC, han patit una gran davallada, no arribant a assolir ni tan sols un diputat al Parlament i només 98 vots al municipi, la qual cosa deixa EN entredit aquesta formació unionista, classista, corrupta, capitalista i políticament a la dreta de la dreta catalana, amb líders, tant en l'àmbit nacional com municipal de dubtós perfil democràtic. Altres forces unionistes (PP + PSC + C's), amb el seu discurs de sempre, simplement no entrem a valorar-les, algunes d'elles amb propostes xenòfobes i feixistes, i altres nostàlgics del passat, del gris decadent del 78, de la vella política, del sistema capitalista, aquests partits en definitiva són els qui i el que ens han portat a l'actual crisi econòmica, social i de valors, que d'altra banda ens està sent molt llarga i costosa per a les classes populars, els que hem perdut drets laborals, socials, de valors, de cultura de llengua i de manca de llibertats, però també hem perdut la por. Seguim i seguirem, des de la humilitat, des de la coherència ideològica, anteposant les persones a les ideologies, per la transformació social i econòmica, des de baix, des dels municipis, des de l'ajuntament, però per sobre de tot des del carrer.
I des del carrer cridem ben fort i amb el puny alçat: Som a les institucions per canviar-ho tot.
INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME I FEMINISME

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 logoMOVEM CP

Sant Martí està viu

Movem Sant Martí participem del govern municipal amb un objectiu molt clar: Sant Martí ha de ser un municipi actiu, plural i obert. Un municipi en moviment! I ho ha de ser tenint com a principal eix d’actuació la justícia social i la sensibilitat per actuar des de l’Ajuntament per donar oportunitats de viure el municipi a quanta més gent millor, a través de les entitats i associacions, de la xarxa pública de suport social, de la cultura, de la participació en els afers públics, de l’educació, de l’esport, del comerç local, de l’urbanisme just i sostenible, etc. Per això treballem en col·laboració amb els companys de govern i ho fem amb decisió i rigor, sense pausa i gestionant dia rere dia més enllà de la política-espectacle.
La implicació de tanta i tanta gent en el teixit social martinenc és essencial per moure Sant Martí. També ho és dotar-nos de mecanismes públics perquè aquells martinencs i martinenques que tinguin dificultats puguin participar-hi més i millor. Aquests són els eixos clau d’actuació dels socialistes de Sant Martí. Per això cal inversió social i dinamisme econòmic, cultural i associatiu. I també cal arriscar a l’hora de plantejar noves maneres de fer i alhora de planificar el futur en equipaments i iniciatives. En això estem.
I sense cap mena de dubte, també cal pluralisme i participació col·lectiva. Sant Martí està actiu i per això no necessita cap “sheriff”, sinó voluntat d’implicació i suport des de l’Ajuntament a col·lectius que volen contribuir al municipi. El govern ho està fent amb normalitat i sense estridències, sense amenaces innecessàries ni excloents, des dels més joves als mes grans. I el resultat és prou positiu: Sant Martí està en moviment.

ERC LOGOpetit2

Gran majoria de 'Junts pel SÍ' a Sant Martí Sarroca

El resultat del 27-S reflecteix una àmplia majoria i una ferma voluntat dels martinencs i martinenques de continuar el procés de creació d'un nou estat Català.

 SARAU ERC

La secció local d'ERC de Sant Martí agraeix el suport que la candidatura JUNTS PEL SÍ ha rebut al nostre municipi i reafirma el compromís dels seus regidors de defensar aquesta voluntat clarament majoritària recolzant el President de Catalunya per donar suport des de l’àmbit municipal a totes les iniciatives que en sentit de país ens arribin.
Pensem que ara és un moment per fer política en majúscules, cal que tots sapiguem diferenciar el que és la gestió municipal del que és el procés de nou país, que les decisions del Govern municipal i/o les crítiques per part de l’oposició no entorpeixin les relacions entre els grups, per poder tenir la força necessària per decidir i/o fer les accions que el procés ens demandi.
Ara fa 75 anys, 15 d'octubre de 1940, el President Companys va ser afusellat al Castell de Montjuïc pel delicte d'haver estat president de la Generalitat, escollit democràticament pel poble de Catalunya, per haver estat fidel a les lleis vigents en aquell moment i per defensar els seus ideals democràticament. Avui l´actual president de la Generalitat, també escollit democràticament pel poble català, ha estat imputat i ha hagut d' anar a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver posat unes urnes per poder votar i poder saber la voluntat del poble, a la fi d’això mateix es tracta la democràcia.
Pel que fa a la política municipal, ens trobem en el moment clau de fer les ordenances i els pressupostos de l´any 2016. Estem treballant per tenir un pressuposts que sigui d'esquerres, que ajudin a millorar els serveis que ja tenim, que permetin poder oferir-ne de nous, que ens permeti fer polítiques que aportin una millor qualitat de vida i educativa dels martinencs i martinenques, en definitiva que puguem donar compliment al nostre programa electoral i a l'acord de govern.