Back Estàs aquí:Home Informació Política Sarau Polític Escrits d'opinió dels grups polítics del municipi (febrer 2015)

Escrits d'opinió dels grups polítics del municipi (febrer 2015)

Els grups polítics del municipi comenten l'actualitat municipal al butlletí del mes de febrer de 2015.

 

 

 

A les acaballes de la legislatura, l'equip de govern de CiU manté la promesa de promocionar el turisme local. A les actuacions ja conegudes d'haver modificat el museu, d'haver produït un audiovisual, d'haver recuperat peces històriques, de les edicions de Sarroca Medieval i La Pedals de Clips i de donar suport a iniciatives de gran ressò promogudes per les entitats (com la Cursarroca), aquest mes de febrer hem engegat les obres de reconstrucció del castell (gràcies a les subvencions aconseguides a través del FEDER), consistents a millorar l'accessibilitat posant un ascensor i de tancar l'ala del castell que dóna a la plaça per crear nous espais interiors.

El castell és la joia del nostre municipi i volem que, amb aquestes millores, sigui un reclam encara més gran per als visitants que vinguin a conèixer Sant Martí Sarroca i consumeixin als nostres comerços. El principal concepte del programa electoral amb el qual ens vam presentar a les eleccions fa quatre anys era el de dinamitzar econòmicament el municipi a través del turisme, juntament amb d'altres actuacions de polítiques socials i de manteniment de serveis. Posem de manifest que els programes electorals són per complir-los i emplacem als martinencs a que ho comprovin. Hem complert la nostra paraula. Per a la gent de CiU, el programa va ser un contracte amb els martinencs. Aquesta és la base de la política municipal i del compromís amb els ciutadans.

En front d'aquest compromís de CiU, tenim una oposició que ha basat la legislatura a criticar l'alcalde (que pot tenir molts defectes, però que es dedica en cos i ànima al poble), magnificant qualsevol incident. Als escrits del mes passat dels partits de l'oposició, destacaven que el problema del municipi era l'alcalde, però nosaltres considerem que el veritable problema és la falta d'idees d'una oposició que el poble no es mereix, perquè no fa cap proposta constructiva, només erosiona la imatge dels governants. Una oposició amb uns regidors que no se'ls veu mai pel poble a cap acte públic. Això sí, si és per criticar són els primers de la fila. Però què es pot esperar d'aquells que, com la CUP, comparen els atemptats de París amb la vigilància de les fronteres de Ceuta i Melilla? Quin país volen? A qui defensen? A aquells que cremen contenidors, ocupen vivendes particulars o assalten caixers automàtics o als policies que ho eviten? Aquest tipus de populisme fa molt de mal. La CUP practica populisme i desconeixement, especialment de l'administració pública. En aquest sentit, ens reafirmem que la proposta que feia aquest grup de rebaixes fiscals municipals no s'ajusta a la legalitat.

També fa mal veure com El Martinet ja no és un butlletí local d'informació com era als seus orígens i això es posa de manifest al darrer número. Entenem que les diferents opcions polítiques puguin escriure i criticar l'equip de govern. El que no entenem és que els redactors del butlletí donin la seva opinió i siguin parcials en les informacions. Si volen ser partidistes i defensar una ideologia o una altra, respectem la llibertat d'expressió, però que siguin conseqüents i es busquin un lloc privat per a la seva redacció, com fan altres mitjans com El 3 de Vuit, La Fura, El Cargol, etc. 

 

 

 

Decisions del poble i per al poble

 

Des de la CUP fa anys que creiem indiscutible la necessitat d'una nova forma de fer política, volem trencar amb l'opacitat del sistema actual, per això treballem per a un nou model polític clar i transparent i per unes institucions obertes a tothom, on el poder de decidir de la gent no es redueixi a votar una determinada opció política cada quatre anys. Volem canviar la democràcia representativa per una democràcia directa i participativa. Volem connectar la participació ciutadana i la presa de decisions polítiques. La transformació de la societat i l'avenç cap a la justícia social depèn en gran mesura de què els ciutadans puguem decidir sobre els aspectes essencials de la vida pública i poder controlar la tasca i la gestió que les nostres administracions fan dels recursos públics.

Necessitem democràcia participativa
Quan parlem de democràcia participativa i participació ciutadana, ens caldria definir exactament la paraula democràcia i com s'exerceix en el context de la societat actual.
La democràcia és una forma d'organització de grups de persones, la característica predominant és que la titularitat del poder resideix en la totalitat dels seus i les seves membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva.
La democràcia és una forma de govern en la qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directa o indirecta que confereix legitimitat als representants. En sentit ampli, la democràcia és una forma de convivència social en la qual totes i tots els seus habitants són lliures i iguals davant la llei, i on les relacions socials s'estableixen d'acord amb mecanismes contractuals.
Hi ha democràcia directa quan la decisió és adoptada directament pels membres del poble. Hi ha democràcia participativa quan s'aplica un model polític que facilita als ciutadans la seva capacitat d'associar-se i d'organitzar-se, de tal manera que puguin exercir una influència directa en les decisions públiques i que els afecten directament.

Participació als municipis
Els ajuntaments i estaments municipals són les institucions més properes als ciutadans, i és on la participació ciutadana hauria de mostrar-se amb més força, teixint una interrelació entre els poders públics (votats pel poble) i la ciutadania. Encara que malauradament en la majoria de casos la política municipal s'ha convertit en un cercle tancat que es retroalimenta i es preocupa més de mantenir i blindar el seu funcionament hermètic que no pas d'encarar els reptes col·lectius que ens afecten com a ciutadans, i això provoca un desencís més gran i un allunyament de la població envers la política. És el blindatge del sistema en favor del mateix sistema.
La CUP té molt clar que la política requereix proximitat i sentit col·lectiu per promoure espais de debat i de presa de decisions, del poble i per al poble, i volem fer-ho des del principi, per això volem posar especial èmfasi en la participació ciutadana a través d'assemblees obertes i participatives, fent partícips totes i tots els ciutadans de Sant Martí Sarroca, i totes les entitats i associacions, de la configuració del nostre programa electoral per a les properes eleccions municipals.
La CUP de Sant Martí Sarroca pretenem fer un pas endavant per tal d'apropar el nostre programa polític a la ciutadania i establir-hi un espai de debat. Creiem necessari avançar cap a una democràcia on la voluntat popular sigui vinculant en la presa de decisions.
Tothom està convidat a fer les seves propostes i a exposar les seves idees.

Independència i socialisme
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 


Movem Sant Martí


Sant Martí és un municipi amb gent diversa, amb un teixit associatiu que ens caracteritza i dóna vida, amb un patrimoni admirable i amb una riquesa col·lectiva que cal impulsar i preservar. Els veïns i veïnes som una part essencial de tot plegat, però necessitem un govern municipal que aporti solucions i no problemes. Són molts els episodis de Ramon Carbó i dels regidors de CiU a Sant Martí que ens avergonyeixen i que no solucionen res, ans el contrari. Volem un Sant Martí que tiri endavant amb decisió, amb més justícia social i menys favoritismes. Calen solucions raonables i menys oportunisme, una gestió dels diners que serveixi per impulsar estructures socials fortes des de l'ajuntament i no per sufragar els embolics judicials de l'alcalde i els problemes urbanístics eterns derivats d'actituds xulesques de qui ens governa actualment a Sant Martí. El canvi és possible, però cal que ens moguem col·lectivament.

Veiem moltes coses que no ens agraden del que passa a l'ajuntament i que afecten el dia a dia i el futur del nostre municipi. Podem anar molt més enllà d'acceptar amb resignació les actituds de l'alcalde i els regidors de CiU. No volem ser hostatges d'unes actituds que ens avergonyeixen, d'una voluntat de control obsessiu que no podem admetre i d'uns resultats que no ens satisfan. No podem permetre col·lectivament que tinguem un govern municipal que creï més problemes que no pas solucions.

El col·lectiu socialista volem somiar el Sant Martí dels propers anys comptant amb tothom que tingui opinió sobre el municipi. Estem decidits a dissenyar un full de ruta clar i participatiu, amb quanta més gent millor. I volem treballar per tenir l'oportunitat d'aplicar el resultat d'aquest procés amb responsabilitat i rigor. En definitiva, considerem que cal moure'ns per Sant Martí Sarroca. Però cal que ens alcem tots plegats amb seny. Per això, us convidem a ajudar-nos, a visitar el web movemsantmarti.cat, a sumar esforços, a canviar les formes i a actuar!

movemsantmarti.cat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

Febrer 2015


Les eleccions municipals vinents són doblement importants, cal escollir la millor proposta per gestionar el bon funcionament del nostre poble i el seu ben estar i, a més, cal que els nostres ajuntaments siguin gestionats per equips de govern que tinguin la força i la seguretat per tirar endavant el camí que els catalans escollirem el propvinent 27 de setembre. Els ens municipals seran un eix clau en tot el procés que viurem.

L'equip d'ERC de Sant Martí tenim molt clar que, si els catalans votem per majoria absoluta el camí de la independència del nostre país, estarem a punt per seguir-lo. Donarem suport fins al final al que el govern de la Generalitat ens dicti per arribar a la llibertat.

La segona setmana de març us presentarem la nostra llista d'electes per a les municipals del 24 de maig. Us podem avançar que és un equip amb cares noves, que treballa amb molta il·lusió, que tenen valors molt ben definits i estan plenament preparats per afrontar aquest gran repte.

Els pilars bàsics en què es basa el nostre programa electoral i el pla estratègic són:

L'atenció a les persones, Els serveis als ciutadans, La formació i l'educació i la promoció econòmica.
Creiem que un bon pla estratègic municipal primerament ha de cuidar dels seus habitants, que tothom tingui les necessitats bàsiques cobertes, presentar propostes contra la pobresa energètica i donar eines i mitjans per crear nous llocs de treball. Posar els mitjans escaients per lluitar contra qualsevol tipus de violència i tenir cura de les víctimes. Cal tenir programes per a la inserció social i laboral de les persones excloses. Cal fer polítiques actives per a joves i promoure tant la formació com l'entrada al món laboral. Crear espais per tal que puguin desenvolupar el seu talent, la seva creació i on puguin practicar esport.

Els serveis que l'ajuntament ha de donar als seus ciutadans han de ser a través de contractes públics, on es puguin presentar les millors ofertes i les millors propostes. Cal tenir un servei de recollida de residus modern, que no ens faci fàstic anar a tirar les escombraries; s'ha de millorar l'enllumenat públic amb sensors per poder augmentar o disminuir la potència de la llum segons sigui necessari. L'aigua ha de tenir un preu ajustat, els passos de vianants han d'estar ben pintats, s'han d'eliminar les barreres arquitectòniques, cal fer un projecte per millorar els camins, cal posar elements de control de la velocitat en alguns trams i camins del nostre municipi i, sobretot, cal que el poble torni a ser de les persones i no dels cotxes.

Volem organitzar més cursos formatius per a totes les franges d'edat. Cursos d'idiomes, ofimàtica, cuina, música... Volem ajudar la gent del nostre municipi a preparar-se millor per al seu futur i també per a entretenir-se en les seves estones de lleure. Farem polítiques que estimulin l'estudi i la lectura, posarem en marxa un programa de beques i premis, cal formar els nens, els joves, els adults.... tothom. Obrirem el poble a les arts, com la música, la pintura, la poesia..., activarem polítiques de voluntariat, tant social com formatiu.

Un altre punt molt important del nostre pla estratègic és la promoció econòmica del municipi, aprofitant tots els punts forts que té el nostre patrimoni i l'entorn. Polítiques per activar el comerç del poble, nous projectes i ajudes que permetin la creació de nous llocs de treball i per crear riquesa...

Treballarem també pels barris amb millores concretes, segons les seves necessitats i voluntats; resoldrem el tema de la Bleda sense més costos judicials, no portarem cap veí a la ruïna ni el deixarem sense casa, escoltarem els veïns i millorarem el barri plegats.

Segurament, el canvi que més aviat es notarà serà la manera de fer, l'acostament de l'ajuntament a la gent, la transparència, l'educació, l'ètica, les formes, l'art d'escoltar i de resoldre conflictes amb empatia.
Som molt ambiciosos, ho sabem, i posar-ho en marxa no serà fàcil ni ràpid, però ens sentim forts i encoratjats a portar el nostre projecte endavant. Desitgem que ens féu confiança per poder treballar pel nostre municipi.

Ara també ens podeu seguir al Twitter ercmartisarroca