Back Estàs aquí:Home Informació Opinió Fets quotidians que fan història

Fets quotidians que fan història

El nostre municipi porta unes setmanes de frenesí amb la celebració d’actes d’especial rellevància. Just abans de començar l’estiu, l’escola Jaume Balmes va celebrar el seu 40è Aniversari. 40 cursos educant infants i joves, des de les primeres promocions que encara estaven marcades pel final d’una època de falta de llibertats. Quatre decennis en constant evolució en la formació tant dels pupils com del professorat en un edifici que també ha hagut d’evolucionar. Potser ara seria moment de poder demanar la renovació o la nova construcció d’un edifici per poder prescindir dels mòduls prefabricats, tal i com es va fer a l’institut Alt Foix. Des dels inicis de l’institut, que van ser íntegrament amb mòduls prefabricats situats al costat de l’escola i del camp de futbol, fins a la construcció de l’edifici actual ja ha acollit una desena de promocions i aquest any han celebrat el seu 10è Aniversari. A més, els alumnes de segon de batxillerat han estat els primers de l'institut que han fet la selectivitat.
​ Entre tantes celebracions ha passat un fet curiós d’esmentar i que es podria resumir en “el que no deixa fer l’ésser humà, ho fa la natura”. El relleu d'alcaldia no va ser possible en el moment que tocava. Però la baixa de paternitat de l’alcalde actual Toni Ventura va possibilitar que, encara que per un curt temps, el regidor d’ERC Joan Lluís Climent esdevingués alcalde accidental. Coses de la vida.
No podem deixar d’esmentar la calorada d’aquest mes de juny. Quan comença la calor i els dies s’allarguen fins ben entrada la nit, ens ensumem que l’estiu ha arribat, que les celebracions i les festes majors truquen a la porta i que podem gaudir dels sopars a la fresca. Esperem que la força amb què ha arribat la calor sigui un preludi de la força, les ganes i l’empenta per celebrar totes les festes majors del municipi, amb civisme, respecte i pau.
Bon estiu.
La Redacció