Back Estàs aquí:Home Informació Opinió El Niu La importància de tenir ambició i sentit de poble

La importància de tenir ambició i sentit de poble

L'aposta per portar l'educació Secundària a Sant Martí s'ha consolidat amb la posada en funcionament del nou edifici de l'institut Alt Foix, després de vuit anys de classes en mòduls provisionals prefabricats.

En els dies que vivim, no és només una magnífica aportació al patrimoni local i d'aquest territori que s'ha acabat denominant Alt Foix. La inauguració del nou edifici de l'institut és també una fita d'aquelles que restitueixen el valor de la política, de les institucions i dels principis democràtics perquè representa haver fet realitat una reivindicació iniciada el 1995, ara fa justament vint anys. En aquells moments eren molts els que consideraven no tan sols innecessari sinó fins i tot inconvenient una aspiració d'aquest tipus. Ara es fa palès el mèrit d'haver aixecat el cap per agafar perspectiva i tenir una ambició de poble i de territori que ha fet possible aquest resultat.

El passat 14 de març, amb la inauguració del nou edifici es va donar doble premi a aquells que van marcar-se aquella fita: per una banda, la consolidació del centre educatiu; per l'altra, el compromís adquirit per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'ampliar al Batxillerat l'oferta formativa de l'institut.

L'anunci de la consellera és també, i per damunt de tot, un reconeixement a la tasca educativa, al compromís i a l'empenta d'un claustre de professionals que malden dia a dia a formar i a donar pautes als estudiants que tenen a càrrec seu. I, val a dir-ho també, el reconeixement s'ha d'estendre als nois i noies que estudien al centre per la seva resposta als estímuls i aportacions que reben.

Les pàgines d'El Martinet són testimoni de la reivindicació permanent de l'institut Alt Foix per aconseguir allò que la consellera Rigau va prometre durant l'acte d'inauguració de l'edifici. Un altre reconeixement, doncs, per a l'equip docent per creure en allò que estan fent.

L'Alt Foix ha decidit ara fer un pas més i no tan sols aportar coneixement als estudiants, sinó que aquests i el mateix centre s'impliquin en la vida social de la zona on està ubicat. Per una banda, fa un oferiment d'espai i de material en forma de biblioteca pública i d'espai per a l'estudi obert a tota la població tan bon punt pugui posar-ho en funcionament, a més d'un recinte per a la divulgació en diverses formes. Per l'altra, un oferiment de serveis a la comunitat que ja enceten de forma immediata amb cursets destinats a apropar la informàtica i les tecnologies de la comunicació als sectors de la població que han quedat més allunyats d'aquests avenços.

Vint anys després d'aquella primera empenta, ens hem de felicitar tots perquè una eina de coneixement tan potent com l'institut retorni a la zona que l'acull algunes de les seves potencialitats i obri les seves portes i dediqui part del seu treball al conjunt de la població.

EQUIP DE REDACCIÓ