Back Estàs aquí:Home Informació Opinió

És Nadal. Actuem perquè hi hagi pau i prosperitat per a tothom

 

EDITORIAL

És Nadal. Actuem perquè hi hagi pau i prosperitat per a tothom

És Nadal. Per aquest motiu, desitgem a les lectores i lectors d'El Martinet que passin unes bones festes en les millors condicions de salut possibles, amb plenitud de pau i amb la companyia de les persones estimades. També desitgem que entrin al nou any 2020 amb il•lusions i empenta.

Llegeix més...

Consumació d'una indignitat i abús (sentència del Tribunal Suprem)

Consumació d'una indignitat i abús

El dilluns 14 d'octubre de 2019 ha estat la data en què s'ha consumat la indignitat i l'abús comesos per l'Estat espanyol contra el conjunt de la societat catalana. El col•lectiu d'El Martinet ens afegim a la indignació i rebuig generalitzats per la sentència del Tribunal Suprem contra Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Joaquim Forn. Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, i també contra Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

Llegeix més...

Fets quotidians que fan història

El nostre municipi porta unes setmanes de frenesí amb la celebració d’actes d’especial rellevància. Just abans de començar l’estiu, l’escola Jaume Balmes va celebrar el seu 40è Aniversari. 40 cursos educant infants i joves, des de les primeres promocions que encara estaven marcades pel final d’una època de falta de llibertats. Quatre decennis en constant evolució en la formació tant dels pupils com del professorat en un edifici que també ha hagut d’evolucionar. Potser ara seria moment de poder demanar la renovació o la nova construcció d’un edifici per poder prescindir dels mòduls prefabricats, tal i com es va fer a l’institut Alt Foix. Des dels inicis de l’institut, que van ser íntegrament amb mòduls prefabricats situats al costat de l’escola i del camp de futbol, fins a la construcció de l’edifici actual ja ha acollit una desena de promocions i aquest any han celebrat el seu 10è Aniversari. A més, els alumnes de segon de batxillerat han estat els primers de l'institut que han fet la selectivitat.
​ Entre tantes celebracions ha passat un fet curiós d’esmentar i que es podria resumir en “el que no deixa fer l’ésser humà, ho fa la natura”. El relleu d'alcaldia no va ser possible en el moment que tocava. Però la baixa de paternitat de l’alcalde actual Toni Ventura va possibilitar que, encara que per un curt temps, el regidor d’ERC Joan Lluís Climent esdevingués alcalde accidental. Coses de la vida.
No podem deixar d’esmentar la calorada d’aquest mes de juny. Quan comença la calor i els dies s’allarguen fins ben entrada la nit, ens ensumem que l’estiu ha arribat, que les celebracions i les festes majors truquen a la porta i que podem gaudir dels sopars a la fresca. Esperem que la força amb què ha arribat la calor sigui un preludi de la força, les ganes i l’empenta per celebrar totes les festes majors del municipi, amb civisme, respecte i pau.
Bon estiu.
La Redacció

Nova passera a la riera, suficient o insuficient?

quefers aigua setembre

Participació i decisió

Editorial
El municipi de Sant Martí Sarroca ha donat suport , amb un inequívoc 69 per cent dels vots, al procés d'autodeterminació de Catalunya en les eleccions del passat 27 de setembre. Han estat uns comicis que han tingut una gran participació, tant al municipi com al conjunt de Catalunya.
Per si algú estava preocupat per la veu d'una difusa i desconeguda “majoria silenciosa”, ara aquesta majoria ja ha parlat. Les urnes han deixat clar que la ciutadania del país reclama no ser tractada com un menor d'edat. Els ciutadans volen decidir sobre el marc de relacions entre Catalunya i Espanya, fins i tot sobre la independència.
El país no està encara, però, en aquesta situació. Per començar, és imprescindible que d'aquestes eleccions en surti un govern. Això implicarà decisions transcendents, siguin quines siguin, tant per part de Junts pel Sí, la candidatura guanyadora, com de la CUP. Aquestes dues forces polítiques són les úniques que tenen capacitat real de determinar el govern de Catalunya, actualment.
S'ha de lamentar la forta càrrega d'hostilitat i d'agressivitat que s'està desfermant a les estructures de poder espanyoles, principalment les establertes a Madrid. ¿Amb actituds com aquestes es vol crear un clima de confiança, de diàleg i de solucions? Potser alguns a Catalunya volen tapar escàndols del tres per cent amb la bandera, però des de les institucions espanyoles es vol tapar amb aquest pretext la manca de voluntat de donar resposta a uns problemes reals dels ciutadans.
La Fira Medieval ha tornat a ser un esdeveniment que ha congregat l'atenció cap a Sant Martí. I això malgrat el canvi de data, un altre cop. El nou govern de l'Ajuntament ha demostrat que respecta i està disposat a potenciar iniciatives dels seus predecessors, aportant-hi coses noves, com l'atenció al comerç local i l'aposta decidida per la restauració i els cellers locals. Posats a buscar algun però, potser falta trobar punts de connexió més intensos amb el poble per aconseguir que els veïns del municipi se sentin més protagonistes que espectadors. La introducció a la història del poble és un pas interessant.
Aquest és l'objectiu d'una altra iniciativa que està a punt de tornar a fer que Sant Martí torni a ser centre d'atenció: la Cursarroca. Tant la fira medieval com la cita esportiva desenvolupen dos dels recursos més importants que té el municipi. Cal ser-ne conscients i valorar-ne la importància.

Subcategories

Editorial

Comunicats d'opinió