La 6a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya creua la Rovira Roja en el seu recorregut pel Penedès

La sisena i penúltima etapa de la 96a Edició de la Volta Ciclista a Catalunya va passar pel terme de Sant Martí Sarroca procedent de Guardiola de Font-rubí, i va creuar la Rovira Roja on a Can Sogas va agafar direcció a Vilafranca.

 

Davant anava un grup d’ onze corredors escapats amb un avantatge de 5 minuts, aproximadament, sobre el gran grup que va passar molt compacte amb una cua llarguíssima de cotxes d’assistència i altres, causant una bona impressió als espectadors ocasionals i veïns que es van donar cita sobre les 3 de la tarda per veure el pas d’aquesta prova ciclista. Aquesta Volta 2016, és en la que hi han participat més figures internacionals que mai, guanyadors de proves de prestigi com: El Tour, El Giro i La Vuelta.


L’etapa va sortir a la1del migdia de Sant Joan Despí amb 162 corredors inscrits, dels que tres eren catalans del total dels sis que van començar la Volta. L’etapa va finalitzar a Vilanova i la Geltrú on el gran grup va acabar atrapant els escapats. Concretament, en l’últim quilòmetre abans de la meta només restaven quatre dels corredors escapats, sent engolits en aquests últims metres on la victòria es va decidir a l’esprint, i va guanyar l’etapa l’italià Dacide Cimolai, de l’equip Lampre. La Classificació General no va patir canvis a l’encapçalament i el corredor Nairo Quintana, de l’equip Movistar, va mantenir els 7 segons d’avantatge sobre el segon classificat, Alberto Contador.