Back Estàs aquí:Home Informació Entitats El Caliu Social i Cultural Cap d'any country a l'Alt Penedès

Cap d'any country a l'Alt Penedès

Ja fa temps que anàvem donant voltes a celebrar un cap d'any amb música COUNTRY aquí a casa. Farts d'anar el 31 de desembre, de nit i amb fred a més de cinquanta quilòmetres "far away", pagar un pastorro i després haver d'agafar el vehicle... i vinga, un altre cop cap a casa, doblement esgotats. I no és que no ho passéssim bé, no; però, renoi, es feia molt pesat.

Així doncs, la Marta de Serveis Penedès i els companys de SMS vàrem anar madurant aquest projecte. El condicionant principal era el preu: hauria de ser popular sense deixar de tenir un bon jalar i una festa tal com es mereix la data i els companys que habitualment ens visiten.

 

Per tal de reduir despeses, vàrem decidir que tot el servei de taula fos de plàstic, això sí, de bona presència i qualitat. I en lloc de cambrers, doncs, ja està, els membres de l'associació.

Les places, en un principi eren limitades, ja que l'assistència exigia assistir al sopar i el càlcul de cinquanta persones era l'ideal per donar un bon servei. Però, en tenim tants, de companys, i no es pot deixar ningú fora, no, això sí que no... En resum, al final érem un setanta, aproximadament, més amunt que avall.

I tots ben guapos i elegants que es van presentar, fent lluir més la nit encara.

De sopar, amanida individual completa amb formatge grec, diferents enciams, fruits secs i un boníssim toc de codony acompanyada de diferents vinagretes per adobar cadascú al seu gust. Mentrestant, a taula, pernil del bo, d'aquell que sap greu menjar-lo amb pa i tomàquet, montadets de pebrot del piquillo amb tonyina i anxova de l'Escala, formatges curats del país i manxego.

Doncs bé, quan creus que ja no pots més, de fet molta gent amb això ja en tenia prou..., patapam... el segon plat, que prèviament ja havia escollit cadascú: Filet de porc al Porto, pollastre farcit amb prunes, o bé lluç a la basca. Per veure, vins de tots els colors, i refrigeris, aigua, o el que es desitgés. I de postre, torrons a dojo, tot en safates netes i organitzades. Cafès i tallats, i el que volia algun cigaló, s'afegia l'alcohol que ell mateix havia dut.

I entre nyam i nyam, com aquell que no vol la cosa... connexió amb TV3 i ja s'havia acabat el 2014. Tothom va prendre l'equip de cap d'any que tenia atorgat amb barretets, espanta-sogres, trompetes, màscares, serpentines, confeti i la bosseta amb el raïm.

Amb la copa de cava Gran Doria a la mà, entre abraçades, petons i rialles començà la festa de ball country i apa... tothom a ballar. A dins la sala, barra lliure en neveres amb coca-cola, taronjada, llimonada, tònica, aigua i cervesa i qui vulgui combinats, que es porti el seu propi esperit. Fins a les tres de la matinada, ben estrenat el 2015 amb allò que ens agrada fer, escoltar i ballar música country, cap a casa. I aquesta vegada sí, cap a casa, però a prop.

Tots el companys ballarins ens han felicitat i estem que no hi cabem de joia perquè quan hom fa tot el que pot, diuen, no està obligat a més... Bé, com que som cul de mal seient, sempre ho intentarem, si més no, desitgem què d'una manera familiar, tots junts ens ho puguem passar bé... I aquesta vegada ho hem aconseguit, i a preu de crisi: tot plegat per 25 € per persona.

SMS COUNTRY