Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Fets i gent La festa de la Torre i Romaní torna a mostrar el seu poder de convocatòria

Actualitat

La festa de la Torre i Romaní torna a mostrar el seu poder de convocatòria

IMG 5153 B

 

La festa de la Torre i Romaní va tornar a mostrar el seu poder de convocatòria el diumenge 25 de juny, l'endemà mateix de Sant Joan. La calor intensa que ha presidit el mes de juny no va ser obstacle perquè l'esplanada de davant la capella de Sant Pere ad Vincula acollís un cop més una notable concurrència.
La missa, oficiada sota unes carpes a l'esplanada exterior de la capella de Sant Pere, va ser el primer acte de la festa. L'ofici religiós es va haver de fer a l'exterior del temple a causa de la inestabilitat del sostre, que necessita una reparació urgent. Amb aquesta finalitat, segons mossèn Genís Sans, es va fer un acapte durant la cerimònia. La coral Sarroca Nova va participar en els diversos cants de la missa.
Un cop acabat l'acte religiós, va ser el torn de la demostració folklòrica a càrrec dels Balls de Sant Martí, de l'Agrupació Teatral i Dansaire Castell Sarroca i dels Petits Diables Aristois. També hi va prendre part la Colla Sardanista, que va oferir una amena i fins i tot sorprenent exhibició. Tal com va dir el monitor del grup, la colla va demostrar la capacitat d'adaptació de la sardana i la seva diversitat. Els balladors i balladores van oferir una sardana curta del segle XVIII, les capes negres; una sardana clàssica cantada, La Pepa maca; i una adaptació sardanística del Mama mia, d'Abba.
La festa es va completar amb un petit piscolabis ambientat amb la música del Josep Maria Farré.