Actualitat

El Festival EVA, En Veu Alta, porta dos actes de qualitat a Sant Martí

 El Festival En Veu Alta (EVA) va tornar a Sant Martí per segon any consecutiu amb un doble al·licient: la programació de dos espectacles de qualitat i un canvi radical i atractiu pel que fa als escenaris on es van presentar. El divendres dia 9 de juny tenia lloc a les Alzines de la Rovira Roja la primera actuació amb la companyia de La Guilla Teatre, que va portar l’obra Una Carretada de Contes. L’endemà, dissabte dia 10, la segona programació va ser el concert de Maria Arnal i Marcel Bagès davant la capella de Sant Joan del Lledó, un espai inèdit fins ara en el qual es va aplegar un bon nombre de públic que va gaudir del recital.

El marc natural que constitueix l'espai reservat per a les festes de la Rovira Roja, sota les alzines, va reunir un bon nombre d’infants i adults que van gaudir de la màgia i la qualitat interpretativa de la parella d’actors conta-contes. Petits animalons, objectes diversos i titelles sortien de dins d'un tricicle màgic que servia de fons d’escenari. Les veus dels personatges van acaparar l’atenció de tot el públic per deixar anar la imaginació en cada un dels relats.

L’endemà dissabte dia 10, al capvespre, l'escenari va ser l'espai històric envoltat de vinyes que és la capella de Sant Joan, reconstruïda al s. XVI, i lloc de pas del camí que fins al 1880 va ser la via principal d’unió entre els pobles de muntanya d'aquesta part del Penedès fins a Vilafranca. En aquest marc, la veu prosaica i harmònica d’Arnal, acompanyada per la guitarra de Bagès, va encomanar emocions mentre es feia de nit.

La parella musical va interpretar les cançons del seu últims disc 45 cerebros i un corazón, amb temes d’anteriors gravacions. Un bis amb la cançó Tu saps va posar fi a l’actuació d’una hora de durada, aproximadament, quan eren gairebé dos quarts d’onze de la nit. El públic assistent, just a l'hora de marxar va poder veure una lluna plena que s’elevava brillant sobre les muntanyes, il·luminant la nit pel camí de tornada que molts van fer a peu.