Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Fets i gent L'Ajuntament fa obres per millorar l'accessibilitat i el tancament arquitectònic del Castell

Actualitat

L'Ajuntament fa obres per millorar l'accessibilitat i el tancament arquitectònic del Castell

CASTELL 2815

El dilluns 23 de febrer, mitjançant una roda de premsa força concorreguda pels mitjans de comunicació comarcals, l'alcalde Ramon Carbó i l'arquitecte Carles Solsona van donar a conèixer el projecte de rehabilitació del Castell, que s'ha dividit en dues fases. La primera fase, que ja està en marxa, va començar a primers de febrer i finalitzarà d'aquí a quatre mesos amb un cost de 165.000 euros, dels quals el 50% surten del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La segona part, encara en fase de tramitació, costarà uns 100.000 euros més i s'espera completar-la dins de la propera legislatura.
La primera fase del projecte consisteix a urbanitzar la plaça interior (patí d'armes), il·luminar aquest espai amb llum ambiental suau i integradora de l'entorn. La supressió de barreres arquitectòniques i la ubicació de l'ascensor per a tres nivells. No s'arribarà a tancar tota l'ala sud en aquesta fase.
L'objectiu és tancar el clos del castell amb una estructura de fusta, diàfana i sense vidres, que permetrà el pas de la llum. Aquesta nova estructura generarà nous espais i la seva coberta facilitarà el pas del públic a les sales del tercer nivell, podent entrar a qualsevol d'elles i fent possible l'accés per tot el perímetre del castell. Unes rampes suavitzaran petits desnivells per accedir a tot arreu.