Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Fets i gent La neu cobreix Sant Martí Sarroca i tot el Penedès

Actualitat

La neu cobreix Sant Martí Sarroca i tot el Penedès

La neu deixa una catifa blanca de més de 12 centímetres que cobreix la totalitat del municipi de Sant Martí Sarroca, proporcionant unes boniques imatges de postal i algun incident a les vies d'accés. 

El turó de la Roca cobert de neu s'endevina entre la boira del matí

 

La neu s'ha presentat a tot el Penedès, complint les previsions meteorològiques, aquest dimecres 4 de febrer. A Sant Martí, la neu ha caigut amb ganes des de les 6 fins prop de les 10 del matí, arribant a assolir gruixos de fins a 15 centímetres. Després, ha continuat nevant amb menys intensitat fins al migdia.
La neu ha arribat puntualment a la comarca, tal com havien anunciat els meteoròlegs. De fet, ha nevat fins a punts de la costa, com a Calafell. Els efectes paisatgístics de la precipitació han provocat una gran circulació d'imatges a través de les xarxes socials. No obstant, a primera hora ja hi havia conseqüències negatives que afectaven el municipi de Sant Martí. A la carretera BP-2121, a l'alçada de la Masia Aran, un camió tràiler ha fet la tisora prop d'un quart de vuit del matí. Aquest accident ha provocat el tall de la via i cues de vehicles que circulaven a aquella hora, que venint de Vilafranca arribaven fins més avall del pont de Can Sogues. Per tal de regular la circulació de cotxes, ha calgut la intervenció del policia local per donar pas alternatiu als vehicles que circulaven a aquella hora. Els components de l'ADF local, per la seva banda, s'han encarregat de netejar alguns trams de carretera amb un camió i una pala mecànica.
La neu també ha causat problemes en altres indrets. El pes de la neu que s'ha acumulat ha fet caure branques i fins i tot ha agegut algun arbre. En alguns punts del municipi, hi ha hagut avaries elèctriques derivades de la incidència de la neu a la xarxa.
La neu ha complicat el funcionament d'activitats bàsiques. Aquest és el cas de l'ensenyament, ja que les males condicions de les carreteres han obligat a suspendre la totalitat de les rutes de transport escolar i d'educació especial de l'Alt Penedès (40 rutes que transporten 1.393 alumnes), de tots els nivells educatius.

Fotos:

Els pins del nucli de Can Rigol emmarquen el paisatge nevat

Espai de l'antiga depuradora, en plena nevada

La Plaça de Catalunya, amb una gran catifa de neu

La Plaça de Catalunya, amb una gran catifa de neu