Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Fets i gent Els alumnes de l'Alt Foix ja estudien en el nou institut

Actualitat

Els alumnes de l'Alt Foix ja estudien en el nou institut

Institut1

 

Estudiants de l'Alt Foix traslladant mobiliari del centre al nou edifici de l'institut  (Foto: Ramon Grau)

Des del passat 9 de desembre, tots els alumnes de l'Alt Foix estudien en el nou complex educatiu que es va començar a construir a primers d'aquest mateix any. Els barracons que havien acollit les classes des de 2006 i sobretot els que es van haver d'instal·lar en els terrenys on s'ha construït el centre, han estat retirats de forma immediata.
Tal com va informar El Martinet en la seva edició de novembre, els passats 4 i 5 de desembre es va efectuar el trasllat d'equipament i material educatiu des dels barracons fins al nou centre. A aquesta tasca, hi va ser cridada tota la comunitat educativa del centre. I, certament, s'hi van implicar l'equip docent del centre. També els ajuntaments implicats: Torrelles de Foix, Pontons i Font-rubí, que, a més de Sant Martí, que van desplaçar personal municipal. I també van contribuir en la tasca del trasllat els integrants de l'AMPA i pares i mares que disposaven de temps. Sens dubte, però, la imatge definitiva la van proporcionar els mateixos estudiants de l'institut, que van buidar els barracons de les taules i cadires per portar-ho tot amb les seves mans al nou centre.


Però, a més, va ser necessari coordinar l'acció d'empreses de serveis imprescindibles per al funcionament normal del centre com l'electricitat i les comunicacions telefòniques, a més dels aparells informàtics. L'equip directiu de l'institut va haver d'estar pendent de tot el procés i que les eines quedessin ben ajustades.

Trasllat en dues fases
En la primera fase de trasllat realitzada els dies 4 i 5, es va realitzar el trasllat de tot el material de les aules. De fet, només les dependències d'administració i direcció, la biblioteca i la sala de reunions van continuar en els barracons fins al 18 de desembre, data en què es completava el procés de canvi.
La distribució d'aules en el nou centre fa que els alumnes de primer i de segon d'ESO ocupin el primer pis. Els cursos de tercer i quart estaran a la planta baixa. Les dependències auxiliars com laboratori, etc, també són operatives des del primer moment.
El trasllat de les classes al nou centre no implica que les obres de construcció de l'institut ja s'hagin acabat. Els treballs de construcció estan complint rigorosament el calendari establert. Ara toca acabar d'adequar els espais exteriors perquè hi hagi les dependències corresponents per a esbarjo i activitat física a l'exterior. Tal com va quedar establert en plantejar-se l'execució del projecte, l'Institut Alt Foix no tindrà gimnàs i aquest equipament l'haurà de suplir amb el Pavelló municipal.

Retirada dels barracons
El mateix dia 11 de desembre es podia veure ja la imatge dels treballs de retirada dels primers barracons. Lògicament, es tractava dels que ocupaven part del solar que ara s'està acabant d'edificar per tal de deixar-lo completament lliure. Per tal de poder continuar les obres, l'accés a l'institut és pel xamfrà entre els carrers de Jaume I i Miquel Martí Pol.
Sant Martí i el conjunt de la zona de l'Alt Foix tenen ja el seu primer patrimoni immoble. No es tracta només d'un edifici escolar, sinó que pot ser la garantia que tots aquells estudiants de secundària dels municipis que integren la zona i que ho vulguin, puguin cursar estudis d'Educació Secundària obligatòria sense haver de desplaçar-se fins a Vilafranca.