Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Fets i gent

Fets i gent

Xerrada sobre el poblat neolític de les Guixeres

 

Xerrada sobre el poblat neolític de les Guixeres
A la Sala Polivalent, el dijous 7 de juny a les 8 del vespre

'La plana del Penedès fa 7500 anys i les noves excavacions al poblat neolític de Les Guixeres de Vilobí (Sant Martí Sarroca)'

Xerrada a càrrec de Xavier Oms Arias (arqueòleg i professor de la Universitat de Barcelona) i de Josep Mestres Mercadé (arqueòleg de la Secció d'Arqueologia del Vinseum), codirectors de les excavacions que es porten a terme a l’assentament neolític de les Guixeres de Vilobí, a la muntanya de can Sogas, dins el terme de Sant Martí Sarroca. Un del primers assentaments neolítics de la Mediterrània occidental.


FOTOS: Excavacions 2017 jaciment neolitic 

Acapte de sang a Sant Martí

Aquest dimecres, 16 d'agost de 2017, l'equip habitual del Banc de Sang i de Teixits es desplaça a Sant Martí per al periòdic acapte de sang destinat a mantenir les reserves. Com és habitual, tindrà lloc al Consultori mèdic, de 17h a 21:30h.

Mas Bertran obté or, plata i bronze als Premis Decanter 2017

MB 2017 AX AR decanter

El celler Mas Bertran ha estat reconegut amb quatre medalles en l’última edició dels Premis Decanter que atorga la publicació del mateix nom, una guia especialitzada sobre el món del vi i de la gastronomia d'àmbit mundial. L’Argila brut nature 2011 de Mas Bertran ha obtingut la medalla d’or, amb 95 punts. El Mas Bertran X 80 i el Balma brut nature 2013 també ha estat reconegut amb la medalla de plata; i l’Argila rosé 2013 ha obtingut una medalla de bronze. Un altre vi penedesenc, el Reserva Martí d'Albet i Noya també ha estat reconegut amb la medalla d’or.
El Decanter World Wine Awards ha avaluat 17.200 referències de vins aquest 2017. Per la seva banda l'Argila brut nature 2011 va ser el primer que Mas Bertran va elaborar íntegrament al nou celler, inaugurat el mateix any, i que ja incorporava el contenidor fred per mantenir el raïm a baixa temperatura abans de premsar-lo, el nou sistema de derrapat i la taula de selecció per garantir l’entrada dels millors grans.

Desenes de martinenques i martinencs mobilitzats perquè es pugui votar l'1-O

IMG 0020

Desenes de martinenques i martinencs han fet guàrdia des de divendres a la tarda a les seus electorals del referèndum de l'1 d'octubre per fer possible que el conjunt de la població pugui dipositar el seu vot a les urnes aquest diumenge. Moltes persones voluntàries han passat les dues últimes nits als punts de votació donant senyals d'activitat per evitar el precintat de les dependències i mantenir així obertes les portes dels punts de votació, autoorganitzant-se en bona mesura en aspectes com el menjar, la neteja de l'espai i la presència ininterrompuda. Passi el que passi aquest diumenge 1 d'octubre al municipi i al conjunt de Catalunya, la cita pel referèndum ja ha tingut un gran èxit de mobilització i d'implicació popular.
Més de 130 persones s'aplegaven dissabte al vespre a Sant Martí en assemblea per acordar els passos a seguir durant la jornada electoral. A la Bleda, una vuitantena de persones es van connectar a través de les xarxes socials per coordinar esforços i aquest dissabte més d'una cinquantena posaven a punt les últimes indicacions amb un sopar comunitari.

 

 

El Jaume Balmes celebra els 40 anys del centre i alumnes de l'Alt Foix arriben a la selectivitat per primer cop

Sopar 40 aniversari escola 3

L'escola Jaume Balmes va celebrar la festa de final de curs i la commemoració del 40 aniversari del centre el passat 17 de juny en una festa repartida en dues parts, a la tarda i a la nit. Per la seva banda, alumnes de l'Institut Alt Foix han arribat per primer cop a les proves d'accés a la Universitat després de deu anys d'existència del centre.
A l'Escola Jaume Balmes, les activitats de la tarda del dissabte 17 de juny van ser eminentment lúdiques, sota la calor sufocant que ha caracteritzat la primera meitat del mes de juny d'aquest 2017. A la nit, va ser l'hora del sopar de germanor. Un dels moments culminants va ser el pastís commemoratiu de l'aniversari, molt celebrat especialment pels alumnes del centre. La festa es va allargar fins ben passada la mitjanit amb música d'ambient.


Alumnes de l'Institut Alt Foix participen per primer cop en les proves d'accés a la Universitat i Miquel del Cerro es jubila
Alumnes de segon de Batxillerat de l'Institut Alt Foix han participat aquest mes de juny en les proves d'accés a la Universitat, la Selectivitat, per primera vegada des que es va crear el centre ara fa deu anys. D'aquesta manera, per primera vegada Sant Martí té una promoció d'estudiants que poden haver cursat tota la seva etapa escolar al municipi i no n'hauran sortit fins ara.
L'Institut Alt Foix ha culminat així tot el cicle de la Secundària. Va incorporar el Batxillerat fa dos anys, arran de la promesa de l'aleshores consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
Miquel del Cerro, el director que va engegar el centre ara fa deu anys, es jubila i per aquest motiu no continuarà ni en la gestió ni en les tasques docents. El director va comunicar la seva decisió poc abans d'acabar el curs tant al claustre de professors com als alumnes.