Actualitat

La nevada compleix les previsions sense causar més problemes que a l’escola

32 postals de la nevada de dimecres 28 de febrer
La Bleda, Romaní, Hostalets, Can lleó, Serra de Baix, Sant Martí i La Rovira Roja
El matí de dimecres 28 de febrer, el Penedès ha quedat gairebé tot emblanquinat per la neu. La nevada ha durat unes 24 hores, amb una precipitació que ha estat minsa o menys minsa depenent de l’alçada del terreny, tret de les 6 o 7 hores últimes que ho ha fet amb més intensitat. Però s’ha complert la previsió.

La precipitació de neu va ser suficient per poder gaudir una estona de l’aigua sòlida. Al conjunt del municipi, la capa de neu va ser prima, entre 2 i 5 centímetres aproximadament.
El transit a les carreteres i camins del municipi martinenc no va patir interferències, com a la major part del país. De ben segur, hi van contribuir les mesures previstes i les recomanacions generals que el dia abans ja es van anunciar, de no agafar el cotxe si no era en cas de necessitat, la prohibició de circular camions de més de 7,5 tones i la suspensió del transport escolar. Tot plegat, juntament amb el fet que la capa de neu acumulada en el conjunt del municipi fos petita va contribuir a què no s'hagués de lamentar problemes derivats de la nevada.
Adjuntem una sèrie de fotografies fetes a mig matí, poc abans de que la precipitació es convertís en pluja i desfés l’acumulació de neu. Al matí, les panoràmiques de llocs coneguts mostraven imatges amb aspectes diferents i poc habituals, alhora que donaven una nova perspectiva al paisatge. Els nens, i també els grans, ho van poder gaudir de moltes maneres!