Actualitat

Movem Sant Martí abandona el pacte d'esquerres a l'Ajuntament acusant AM-CUP i ERC d'usar l'alcaldia a favor de la independència

Els regidors de Movem Sant Martí que fins ara formaven part del govern municipal de Sant Martí Sarroca han deixat les seves responsabilitats i passen a l'oposició, deixant els tres regidors d'AM-CUP i ERC com a únics integrants de l'executiu local. Els regidors de Movem Sant Martí argumenten que AM-CUP i ERC, els seus socis fins ara al govern, utilitzen l'Ajuntament "com a instrument partidista per publicitar les posicions partidistes" a favor de les posicions independentistes i això repercuteix en "actuacions poc responsables i una deixadesa en determinades funcions municipals" que "poden tenir conseqüències en els reptes i oportunitats de Sant Martí".

Pere Cano i Albert Tort, integrants del grup municipal Movem Sant Martí, van comunicar per carta el 2 de novembre la seva decisió. En el seu escrit argumenten que "malauradament, hem constatat que l'alcalde, a qui vam donar la confiança i el vot per ser-ho, per mantenir-se com a tal i per representar-nos, ha optat ara per representar i actuar només per a l'independentisme i la desobediència, obviant la necessitat de representar tot el municipi i sense tenir en compte que el govern és fruit d'una coalició que ha de decidir per acord de tots i que es va articular en base a un pla d'actuació per a Sant Martí. "La resposta -continua la carta- de CUP i ERC ha estat que sumen tres regidors al govern, enfront de dos de Movem Sant Martí, proposant que ens inhibim si no estem d'acord a utilitzar el govern de forma partidista per a temes nacionals. Es constata, doncs, que l'objectiu de CUP i ERC ara és centrar-se en la independència i la desobediència des dels òrgans de govern, enlloc de gestionar el municipi més enllà de les opinions personals i dels partits".
"Tot plegat -continua la carta- suposa renunciar al suport i a la feina dels regidors del col·lectiu socialista Movem Sant Martí en el si del govern municipal".