Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Dimarts dia 11 va quedar inaugurada l'Exposició La defensa de la Terra al Penedès

Actualitat

Dimarts dia 11 va quedar inaugurada l'Exposició La defensa de la Terra al Penedès

Exposició
El dimarts 11 d’abril va quedar inaugurada l’exposició “La defensa de la Terra al Penedès", al castell de Sant Martí Sarroca. Amb la presència de l’alcalde Antoni Ventura, el tinent d’alcalde Joan Lluís Climent i el regidor Albert Tort, de l’Ajuntament martinenc. Glòria Monclús, d’Òmnium Cultural va obrir l’acte amb la participació de Josep Esteva d’Unió de Pagesos, Xavier Cadafalch i Josep Matas.
L'exposició es podrà veure fins el 30 d’abril en l’horari habitual del castell
(Abril – Octubre): Matí: 10h. a 14h. Tarda: 16h. a 20h. Dilluns no festius tancat

“Lluites Compartides” Omnium

Òmnium Cultural ha decidit impulsar, per al curs 2016-2017, la campanya Lluites Compartides amb l’objectiu de contribuir al necessari reconeixement del treball dels moviments veïnals, socials, culturals i educatius en la construcció d’un país més cohesionat a través dels barris, pobles i ciutats.

“Lluites Compartides” pretén ser un espai per compartir les lluites, moltes d’elles anònimes, i fer visible i posar en valor la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé comú contribuint a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor. L’exposició es presentarà públicament en algun espai significatiu de la lluita triada, i després es podrà moure arreu del territori.

Lluita per la Terra al Penedès

La lluita per salvar Samuntà
“Samuntà, un bonic paratge natural, patrimoni martinenc i penedesenc. Símbol de defensa del territori, mostra que quan la ciutadania s’uneix, s’organitza, es mobilitza i lluita, pot aconseguir tot allò que es proposi, vencent l’especulació i la mentida per
imposar la veritat i la raó.”
Xavier Cadafalch Boada, exredactor de la revista El Martinet (Sant Martí Sarroca).