Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat La Sarroca Medieval se celebra aquest 15 i 16 d’octubre amb un caràcter més vivencial

Actualitat

La Sarroca Medieval se celebra aquest 15 i 16 d’octubre amb un caràcter més vivencial

IMG 5142

 

Sarroca Medieval, la fira medieval de Sant Martí Sarroca, se celebrarà aquest cap de setmana del 15 i 16 d’octubre amb el propòsit de traslladar els visitants a situacions quotidianes de la vida de la gent a l’Edat Mitjana, aprofitant el marc del Conjunt Monumental del castell dels Santmartí.

Escenes de la vida medieval a l'interior del Castell, una exposició de màquines d'assalt i una zona d'esoterisme són les principals novetats d’aquesta edició. La fira comptarà també amb zona de restauració, activitats infantils, espectacles de dansa i el tradicional mercat.
Una vintena d'actors participaran en escenes que mostraran com era la vida medieval, en diverses dependències del Castell de Sant Martí Sarroca, per oferir una experiència vivencial als visitants i insòlita a l'interior d'un castell medieval. Aquesta és una de les principals novetats de Sarroca Medieval 2016, en la qual també es podrà veure la primera exposició de màquines d'assalt a la fira i una zona d'esoterisme, amb tirades de cartes del tarot i un taller de màgia.
Les visites a l'interior del Castell, per a descobrir com era la vida medieval, podran ser lliures i gratuïtes o guiades, amb un preu de 3 euros, al llarg de tot el cap de setmana. Per als més petits hi haurà un espai de tallers i activitats infantils i, per a tota la família, tallers de ferreria, pergamins i talladors de fusta. El mercat medieval restarà obert els dos matins i les dues tardes de la fira.
Durant els dos dies de la fira es realitzaran quatre sessions d'un espectacle de danses i d'una cercavila medieval i, la nit de dissabte 15 d'octubre, tindrà lloc el concert de música celta a càrrec de “Els joglars de la bota”.
La distribució dels espais també canvia en relació a edicions anteriors. La zona de restauració, per exemple, s'ubicarà a la plaça del castell, on hi haurà tasts de menjar i de vins i caves del municipi. També s'hi podrà dinar i sopar, adquirint tiquets d'escuts medievals. L’accés al Conjunt monumental es farà novament amb trenet, des de l’Avinguda del Castell, o a peu.
L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, per la seva banda, fa una invitació a tothom a participar en el certamen i a fer realitat l’eslògan del Sarroca Medieval: viure l’experiència medieval en un entorn únic.