Actualitat

A l’abril cada gota val per mil,


I és que l’abril ha arribat amb un regal com caigut del cel. Mai més ben dit. El primer dia del mes ja ens ha deixat 11 litres (10.8 l/m2), més 40 litres entre la nit del dia 4 i matinada del 5, i un plugim durant tot el dia que fan un total de 50, 2 litres, (9.4 i 31.9 l/m2 respectivament). Quantitat que l’any passat només es va superar el mes d’agost, i per molt poc, 51.8 l/m2 i 58,0 l/m2, el setembre. La resta de l’any, com recordarem, les quantitats recollides van ser minses.


Conscients com estem per la sequera d’aquests últims mesos, l’aigua caiguda aquests cinc primers dies del mes, ens ha deixat força complaguts i és que l’aigua sempre és benvinguda, almenys per una a majoria! I de la manera que ha plogut, sense exageració i continuada, ha estat ben aprofitada. No se n’ha perdut ni una gota. Tota l’ha engolit el terra mentre que la que ha anat a les rieres i torrents, acabarà aprofitant-se en embassament del país.
El riu Foix i la Riera de Pontons, com es pot veure en les fotografies adjuntes, no és que flueixin amb molt cabal, però desprès de mesos de no portar ni un rajolí de corrent d’aigua, ara és gratificant veure’n el pas. I, és d’esperar, que la pluja no ens abandoni aquesta primavera i no torni assecar-se la llera del Foix i del seu principal afluent, la Riera de Pontons.


Abril mullat, de pa en ve carregat.