Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Quaranta anys d'El Martinet recollint l'empremta de la vida martinenca

Actualitat

Quaranta anys d'El Martinet recollint l'empremta de la vida martinenca

Els que avui formem l’equip d’El Martinet ens sentim cofois d’haver arribat fins aquí, tot seguint les passes d’aquells pioners que a l’octubre de l’any 1976 van ser valents a obrir-se a la societat, redactant un butlletí en català i convidant a fer-ho a les entitats i a qualsevol que volgués manifestar el seu parer. L’aparició d’El Martinet es va produir quant s’encetava una nova era política al país, després de 40 anys de dictadura. Aquell primer equip, va endegar tímidament, però persistent, el butlletí mensual que aquest 2016 complirà el 40 anys de vida. Això és mitja vida fent-se ressò de la vida quotidiana veïnal.


Persones diverses i de totes edats, han formant part de l’equip de l’entitat d’El Martinet durant aquests anys per recollir i publicar els elements informatius generats al municipi. Classificar i agrupar totes les noticies en el mínim espai possible, per allò de ajustar el material al pressupost i, mes rere mes, repartir amb il•lusió fins a casa del subscriptor, el resultat de tot un mes de feina sobre els afers socials, polítics i culturals dels martinencs. Aquests trets són els que han marcat també el tarannà altruista i de voluntariat dels que han passat per l’entitat, des de la fundació al 1976.
La història d’aquest butlletí queda emmarcada dins de tres èpoques. La primera va de l’octubre del 1976 fins al març del 1982; la segona, va continuar fins al desembre del 1986; i la tercera i actual va començar al juny de 1987 fins avui dia.
Com a reconeixement de tot aquest llegat, ara, a nosaltres ens toca festejar amb tothom la celebració d’aquest 40 aniversari amb una reconeixement especial per a totes les persones que han fet possible la publicació durant aquests quaranta anys. cal ressaltar la dedicació desinteressada que han esmerçat, en una època o altra, en qualsevol de les tasques que comporta una publicació mensual i perquè aquest treball informatiu tingués una continuïtat en el temps com a testimoni periodístic i històric.
La celebració d’aquest 40 aniversari és farà realitat el proper mes d’octubre, però comencem a compartir-la amb les nostres lectores i lectors des d’aquest mateix gener. A la portada d’El Martinet es reprodueix, ja en aquest número, el logo commemoratiu de l’aniversari i un recordatori d’algunes de les portades que s’han publicat durant tots aquests anys. Tots plegats podrem compartir la commemoració amb un joc que trobareu a l’interior, basat en les informacions publicades a les pàgines de la nostra revista. Cada mes, els lectors podran concursar i el que acumuli més respostes encertades tindrà un premi al final de l’any, juntament amb el segon i tercer classificat. La commemoració tindrà altres expressions amb treballs que anirem publicant i actes que s’aniran anunciant,