Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Els quatre candidats a l'alcaldia de Sant Martí debaten les seves propostes

Actualitat

Els quatre candidats a l'alcaldia de Sant Martí debaten les seves propostes

DEBAT 3835

Els caps de llista de les quatre candidatures que aspiren a l'alcaldia de Sant Martí Sarroca en les eleccions del 24 de maig van mantenir el passat 19 de maig un debat a quatre organitzat per l'emissora municipal Sarroca Ràdio i la revista mensual El Martinet i moderat per la periodista Imma Pulido. Ramon Carbó, de CiU, Antoni Ventura, d'AM-CUP, Pere Cano, de Movem Sant Martí, i Joan Lluís Climent, d'Esquerra Republicana, van contrastar les seves propostes programàtiques i sobre el model de poble en el debat celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Sant Martí i retransmès en directe per Sarroca Ràdio, que també l'ofereix en dos blocs on line.


La represa del diàleg amb els veïns afectats per trobar una solució positiva per a la zona urbana de la Bleda i evitar la gran despesa de diners que aquest projecte està costant va ser un dels temes estrella, i va enfrontar la posició de CiU amb la d'Alternativa Martinenca-CUP, Movem Sant Martí i Esquerra Republicana. Els candidats d'aquestes tres formacions van reivindicar també més transparència i un comportament democràtic en la gestió municipal, la millora de l'edifici de l'Escola Jaume Balmes, la recuperació del transport escolar, la construcció d'un gimnàs per a l'institut Alt Foix, la promoció de l'activitat econòmica i del comerç local amb segell de qualitat i fires, el retorn del protagonisme als joves i a la lliure iniciativa de les entitats, o també la creació d'un Centre d'Atenció Primària de Salut per a la zona de l'Alt Foix.
El candidat convergent, per la seva banda, va reivindicar l'atracció turística del municipi a través d'iniciatives ja en marxa com la Fira Medieval o la Pedals de Clip, a més de la remodelació del Castell i la museïtzació de l'espai, a més de la política d'atenció social de l'Ajuntament, entre altres. En canvi, va assegurar que l'única opció per a la Bleda és tirar endavant la urbanització de la zona urbana de la Bleda perquè aquest projecte no té cap alternativa millor.
En una cosa van estar d'acord tots els grups, a promoure la utilització de biomassa com a font d'energia per reduir la despesa i millorar l'atenció al medi ambient.