Actualitat

Montserrat Sala: “La meva satisfacció és que la gent de Sant Martí i de la Rovira Roja està llegint el llibre”

Entrevista a Motserrat Sala Figueras, de cal Salvador del Molí, autora del llibre Vida Quotidiana a l'Alt Penedès (1870-2000)

Passats uns quants dies de la presentació del llibre al castell dels Sant Martí i quan suposem que l'autora ja està més tranquil•la, li proposem de veure'ns per comentar, bàsicament, el què, com i quan del treball sobre Vida quotidiana a l'Alt Penedès (1870-2000), el treball que acaba de publicar el desembre passat. Ens convida a fer-ho quan ve a passar el cap de setmana a la seva casa natal, ubicada al petit barri de Brugueres, integrant del nucli de la Rovira Roja.

Monserrat Sala va fer una auca sobre la Rovira Roja que va donar a conèixer en motiu de la Festa Major de l'any 1996 a resultes d'haver fet una exposició de fotos i d'eines antigues del camp un any abans. Per a la confecció de l'auca, va recollir molt material gràfic i històric entre els veïns de la contrada que al final ha estat l'origen de la publicació d'aquest llibre. Ella també va publicar el llibre L'antic Institut Milà i Fontanals i la seva Història, a l'any 2008, juntament amb la Montserrat Tutusaus.

Un dissabte fred de gener del nou any i davant la llar de foc amb troncs gruixuts encesos, comencem una amena xerrada (ella no vol que sigui una entrevista, però sí comentar-ho). I envoltats de l'escalfor i d'història dins de cal Salvador del Molí, la Montserrat satisfeta de la feina feta, comença a parlar. Ens parla de tot. Ara, aquí, hi posem la pregunta davant per ordenar-ho.

VEURE ENTREVISTA COMPLETA A L'EDICIÓ EN PAPER