Actualitat

Comença el moviment públic per a les municipals del 24 de maig

cartell CUP

movemsantmarti

Aquest febrer s'han començat a fer públics ja a Sant Martí diversos moviments destinats a la configuració de possibles candidatures per prendre part en les eleccions municipals del 24 de maig de 2015. D'una banda, la CUP va convocar el passat 10 de febrer una assemblea oberta destinada a l'elaboració d'un programa d'actuació municipal i, per una altra, el PSC local ha iniciat un procés de confluència amb altres col·lectius que ha batejat amb el lema de 'Movem Sant Martí Sarroca'.

Amb l'impuls de l'actual regidor del PSC, Pere Cano, 'Movem Sant Martí' ha fet públic un comunicat on proposa tres etapes de treball obertes a diverses sensibilitats i col·lectius. En primer lloc, del febrer a l’abril de 2015, es proposa debatre sobre el municipi i dissenyar una llista de prioritats acordada i raonada que pugui ser alternativa a la línia que marca el govern municipal de CiU. En segon lloc, el col·lectiu socialista creu que amb les eleccions municipals hi ha una oportunitat real de canvi a Sant Martí que hauria de permetre arribar a la possibilitat d'actuar a partir d'una actitud diferent a l'actual, sense improvisar. “Volem parlar per dur a terme un canvi sòlid i, si convencem una majoria de martinencs, dur-lo a terme. Per això ens comprometem a dedicar una part del nostre temps a no deixar el futur immediat del municipi a l’atzar de les ocurrències que hem viscut els últims anys per part de Ramon Carbó i de CiU. Si canviem col·lectivament, ens comprometem a actuar amb rigor per canviar les formes i els resultats a Sant Martí.”

Per la seva banda, les CUP duien a terme el passat 10 de febrer el seu primer contacte públic amb els veïns del municipi per tal de delimitar i prioritzar les seves propostes de cara a la nova comtesa electoral. Amb el lema “Pren la paraula i capgirem Sant Martí”, el col·lectiu local emplaçava la ciutadania en general a proposar i discutir alternatives a la majoria de govern que CiU té a l'ajuntament martinenc