Back Estàs aquí:Home Caminades Caminada solidària amb la Marató de TV3 al Pèlag gran de Vilobí

Caminades realitzades

Caminada solidària amb la Marató de TV3 al Pèlag gran de Vilobí


Excursió al Pèlag gran de Vilobí (antigues Guixeres), espai renovat amb un punt d’observació d’aus i visita al jaciment neolític de la muntanya de can Sogas

Diumenge 18 de desembre, sortida del Parc de la Pau a l es 9 del matí

Un cop més El Martinet participarà en la 25a edició de la Marató de TV3, dedicada enguany al ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques. La caminada té un recorregut d’uns 13 quilòmetres amb arribada prevista a 2/4 de dues de la tarada. Es recomana anar ben calçat i portar aigua i l’esmorzar. Es proposa un donatiu de 3 euros a benefici de la Marató.

El trajecte no té grans dificultats. Passa per diverses barriades del nostre municipi seguint camins principals i també de secundaris. El punt més elevat de l’excursió és la muntanya de can Sogas, des d’on hi ha una bona vista sobre les antigues guixeres de Vilobí i el Pèlag Gran. 
A la muntanya de can Sogas, dins del terme de Sant Martí, es podrà veure el jaciment neolític on aquest estiu s’han fet noves excavacions amb un equip d’arqueòlegs de les universitats de Barcelona, Autònoma i Saragossa.

L’abril passat es va inaugurar la zona rehabilitada del talls (pèlags). L’Ajuntament de Vilobí ha restaurat el Pèlag Gran, on s’han construït dos miradors i s’ha instal•lat un punt d’observació d’aus. La presència de l’aigua i la diversitat de la fauna i la flora han convertit aquest espai en un punt d’aturada d’aus migratòries. En aquesta zona humida s’han arribat a identificar prop de 200 espècies d’aus.