Caminades realitzades

Ribera del Riu Foix i la Riera de Pontons

 Aquesta època primaveral és la més adient per fer la ruta seguint el curs del riu Foix i de la riera de Pontons tot passejant pels vorals d'aquests dos rius que estan exuberant de vegetació i plens de vida salvatge.

Sortida del Parc de la Pau. En la primera part del recorregut, anirem a trobar el riu Foix al indret dels horts de sota de Fumet. En aquest punt iniciarem el recorregut pel costat del riu Foix i anirem seguint la mateixa direcció del cabal de l'aigua del riu, caminarem tot serpentejant el Foix, a vegades per corriols al costat mateix de l'aigua i d'altres per camins una mica separats. Creuarem el riu 6 o 7 vegades, dependent del seu cabal, i ho farem per llocs ben diversos com: per sobre d'una palanca, de pedres, i per dins de l'aigua. Cal doncs anar ben calçat. Acabarem aquesta primera part del recorregut al pont de can Sogas.
Després, anirem a trobar la riera de Pontons, ho farem al indret del Mas, al barri de la Fassina. Aquí, vorejarem la riera en sentit contrari al cabal de l'aigua i passarem pel fons de la zona de les Valls on arribarem a creuar 6 vegades la riera.
Passarem per dins d'una extensa vegetació clàssica de ribera, que ara està en període de floriment, on hi ha una gran gama de tonalitats de verds i d'altres colors vistosos. Gaudirem doncs, de l'espectacle natural d'aquest corredor biològic que és la conca del riu Foix i la riera de Pontons. Veurem una gran quantitat d'ocells de molt diverses espècies, ja que hi ha molta vida per dins d'aquesta variada flora que acompanya al riu.
Com sempre, recomanem portar un bon calçat, aigua i esmorzar.