Back Estàs aquí:Home Informació Actualitat Especials El Martinet presenta "Imatges de Festa Major de Sant Martí Sarroca"

Actualitat

El Martinet presenta "Imatges de Festa Major de Sant Martí Sarroca"

 

El Martinet exhibirà un vídeo per les xarxes socials i en aquest mateix enllaç amb imatges de Festa Major a partir de les tres de la tarda del divendres 17 de juliol, l’hora del repic de campanes que conjuntament amb la tronada enceta habitualment la Festa Major de Sant Martí. Es tracta d'una aportació singular a una celebració estranya i impensable com la d'enguany que, degut a les mesures sanitàries, tindrà un programa d'actes molt restringit.

L'exhibició serà una retrospectiva formada per imatges de festa major de Sant Martí, algunes de l’any 1944, però majoritàriament fotografies corresponents al període entre els anys 1987 al 1994. Tal com s’explica en la introducció, la tria de fotografies és tan sols una mirada enrere ràpida d'alguns actes de festa major, sense cap pretensió de fer un recull exhaustiu d'aquella època, sinó tan sols una breu pinzellada que evoca un poble, una societat i uns mitjans diferents dels d'ara.

El recull d'imatges pretén contribuir a complementar el programa d'una festa major molt restringida per causes sanitàries de la covid-19 i ajudar a evocar algun record d’anys en què s'anava construint el model de festa que ens ha arribat, festiva i estiuenca per excel·lència. Perquè les restriccions que la prudència imposa no poden fer esborrar les ganes de celebració i d'alegria festiva.