Back Estàs aquí:Home Caminades Caminada per la ribera del Riu Foix i la Riera de Pontons

Caminades realitzades

Caminada per la ribera del Riu Foix i la Riera de Pontons

Diumenge 3 de juny, sortida a les 9 del matí des del Parc de la Pau de Sant Martí

Tal com vam anunciar en l'edició del mes passat, aquesta és una proposta habitual de caminada primaveral d’El Martinet, recomanada especialment per a aquells que els agrada el paisatge exuberant de principis de primavera. El recorregut passa pels vorals del riu Foix i la riera de Pontons, els principals corrents fluvials del municipi, i per indrets d’una extensa vegetació clàssica de ribera.

L’espectacle natural d’aquest corredor biològic de la conca del riu Foix i la riera de Pontons és del tot aconsellable. Un passeig agraït abans no arribi la calor estival.
Des del Parc de la Pau, la ruta va a trobar el riu Foix als horts, al bosc de Fumet, per continuar resseguint la llera i creuant-la sis o set vegades per llocs ben diversos, per damunt d'una palanca, de pedres i també per dins l’aigua. Cal, doncs, anar ben calçats. Aquesta primera part del recorregut acaba al pont de can Sogas.
Un cop es deixa la fondalada del riu, la ruta va a buscar la riera de Pontons pel Mas, al barri de la Fassina. Vorejant la riera en sentit contrari al del seu curs, es passa pel fons de la zona de les Valls creuant la riera diverses vegades. Aquí sempre per sobre de palanques.

 AVÍS: Les nostres sortides són gratuïtes i obertes a tothom, però els participants han d'acceptar els riscos de participar en una ruta col•lectiva com aquesta i que eximeixen els organitzadors d'El Martinet i guies de l’excursió (que no són professionals) de les responsabilitats derivades de qualsevol perjudici que puguin patir a causa de l’estat dels camins o senders. Així mateix, cadascú ha d'admetre la possibilitat de patir o causar un accident a un tercer aliè a l’excursió, assumint personalment la responsabilitat íntegra derivada d’aquests accidents, excloent El Martinet i qualsevol persona física o jurídica vinculada a l’organització d'aquesta excursió de qualsevol responsabilitat que se'n pugui derivar per aquesta causa.

Fotos d’arxiu. Pas de gual del riu Foix i resclosa de fumet. Caminada, 2017